Jag gastric bypassopererades den 8 september 2008.
Då började mitt nya liv och jag har faktiskt aldrig ångrat mig.
Jag är kanske inte den mest lämpade att ha som "förebild", för jag har gått ner all min övervikt och en hel del till.
"Normalt sett" sägs det att man tappar ungefär 75% av sin övervikt med själva operationen och att resten är ens eget arbete.
Numera sliter jag faktiskt för att försöka gå upp några kilon.
Det är dock inte det lättaste har jag upptäckt.
Min förhoppning är dock att kanske kunna hjälpa någon på vägen.
Man får aldrig tro att GBP är en "quick fix" för det är det absolut inte.
Det kräver en del, även om jag upplever att det gått ganska enkelt.
Oavsett var du opereras så kräv att de skriver ut B-vitaminer och kalcium till dig!
Gärna Järn-tabletter också, för kroppen tar inte upp all näring.
Framförallt tjejer/Kvinnor behöver extra järn.
Jag äter inte en enda light-produkt, använder bara smör och olja att steka i.
Äter fetaste osten och dricker fetaste mjölken.
Jodå, det gör jag visst det.
Utan fett blir du förstoppad.
Jag ser till att koncentrera mig på att äta protein.
Kolhydrater är inte lika viktigt, för det får du i dig på köpet kan man säga.
Glöm det där med "Tallriksmodellen",
eller gör om den till 75% protein och 25% annat.
Din bästa vän den första tiden, kanske det första året rentav, är en skål som rymmer ca en dl och en tesked.
Det är lagom storlek på portion.
Jag vet att man "ska" kunna äta si eller så mycket och man får minsann inte äta Proviva eller nåt fett eller nåt sött för då.......
Jag struntar högaktningsfullt i alla besserwissrar.
Jag gör som de sa till mig på Carlanderska i Göteborg och det har uppenbarligen fungerat, då jag gått ner 47 kg efter operationen.
Sonen har gjort som sin mor och tappat ca 70 kg.
Jag tänker inte tvinga eller "tjata hål i hövvet" på någon, men kanske kan någon hitta ett litet korn av hopp i mina skriverier.
Jag kommer att lägga upp både recept och tips på vad och hur man kan äta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar