måndag 14 januari 2013

Stuvad majs a 'la Lotta




Inköpslista:
Majskorn i burk!
Mjölk/grädde

Så här gör du:
Öppna majsburken och häll spadet i ett glas och spara
Smält tre matskedar smör i en stor kastrull.
Slå på tre-fyra dl mjölk och en dl grädde
Vispa i fem matskedar vetemjöl.
Vispa medan det kokar upp.
Sänk värmen till ettan.
Krydda med salt, peppar och lite ”Allroundkrydda” (Santa Maria)
Späd med spadet från majsen.
Låt puttra i ca fem minuter så att mjölsmaken försvinner. 
Rör om då och då så det inte bränner!
Häll i majskornen och låt allt bli varmt.
Vill du ha lösare stuvning så späd med lite mjölk/grädde eller potatisvatten.

Servera med kokt potatis och stekt falukorv eller kycklingfilé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar